2023.04.02, Vasárnap
Ezer rászoruló gyerek iskolakezdését segíthetjük ebben a hónapban
Illusztráció (pexels.com)

Ezer rászoruló gyerek iskolakezdését segíthetjük ebben a hónapban

MTI

2018.08.16. 14:48

Az Ökomenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel hirdet adománygyűjtést.

Hirdetés

Ezer rászoruló gyerek kezdheti a tanévet támogatással, az Ökomenikus Segélyszervezet kezdeményezésének segítségével. Az adománygyűjtés célja, hogy a rászoruló ezer gyermekhez tízezer forint értékű, személyreszabott tanszercsomag juthasson el – derült ki az MTI híréből.

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, a remélt tízmillió forinthoz 40 ezer telefonhívásra van szükség a következő két hétben.

A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, amelyen tetszőleges összeget lehet adományozni, a nagyobb postákon pedig gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.
 

Egyéni csomagokkal támogatják a rászorulókat

Az elmúlt években több országos felmérést végezett a szervezet az iskolakezdéssel kapcsolatban, ezeknek az eredménye azt mutatja, hogy a családok fele szerint nagy anyagi kihívást jelent az iskolakezdés, körülbelül öt százaléka pedig egyenesen vállalhatatlan tehernek érzi. Ez azért is veszélyes, mert a családok hiteleket vesznek fel vagy nem fizetik be számláikat. Másrészt pedig azért, mert megfelelő tanszerek hiányában a gyerekek félelemmel, szégyenkezve mennek iskolába, ami meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat, a jövőjüket.

A rászoruló iskolásokat a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki a nyáron. Mindegyikük személyre szabott és szükséglete szerinti támogatást kap, hiszen egyeseknek tanszerre, másoknak tornafelszerelésre vagy ruhára van szüksége.

A gyűjtés mellé állt támogatóként Wolf Kati énekesnő és Gyurta Dániel úszó is.

A hazai ezer mellett több száz erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyerek is kap beiskolázási segítséget - ismertette a segélyszervezet.

 

Országosadományrászorulókiskolakezdés