2024.04.27, Szombat

Megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! akciója

MTI

2018.12.13. 16:52

A karitatív szervezet idén már 22. alkalommal szervezi meg karácsonyi élelmiszergyűjtését országszerte összesen 166 üzletben.

Hirdetés

Újra elkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű jótékonysági akciója, melynek keretében december 18-ig tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak a Spar és az Interspar üzletekben országszerte. Az akció 6 napja alatt az ország egész területén több mint kétezer önkéntes szólítja meg az üzletekbe betérő vásárlókat azzal a kéréssel, hogy vásároljanak valamennyi tartós élelmiszert a rászoruló családoknak is.

„Jó látni, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az akcióban, egyre nagyobb összegű adomány gyűlik össze, és egyre több tonna élelmiszert tudnak szétosztani” – mondta el Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki szintén bekapcsolódott a gyűjtésbe.

Tavaly több mint 300 tonna adomány gyűlt össze, amelyből mintegy 35 ezer ajándékcsomag készült el.

Idén a szervezők összeállítottak egy bevásárlólistát, hogy mire lenne szükségük a nélkülözőknek. A 200 méter hosszú és több ezer tételt tartalmazó listával azt szeretnék elérni, hogy a nehéz sorsú emberek azt találják meg a csomagokban, amire a leginkább szükségük van.

Az akcióban résztvevő üzletek listája megtalálható a www.adniorom.hu weboldalon, ahol az adománygyűjtést is nyomon lehet követni.

jótékonyságOrszágosadománySparMagyar Máltai Szeretetszolgálat