2024.04.23, Kedd
Mától lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
fokert.hu

Mától lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

magyarepitok.hu

2019.02.18. 14:07

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt, 2019. március 18-24-ig tartó önkéntes szemétszedési rendezvénysorozatra február 18-tól március 3-án éjfélig lehet jelentkezni a teszedd.hu honlapon.

Hirdetés

Mától lehet regisztrálni a 8. alkalommal megrendezett, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra. A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt, 2019. március 18-24-ig tartó önkéntes szemétszedési rendezvénysorozatra február 18-tól március 3-án éjfélig lehet jelentkezni a teszedd.hu honlapon.

Az egyhetes önkéntes akcióra a legalább 10 fős csoportok helyi koordinátorai jelentkezhetnek, illetve egyénileg az egyes találkozási pontokhoz is csatlakoznak az érdeklődők. A Fenntarthatósági Témahét az iskolás korosztály számára kedvező tanulási lehetőséget biztosít, erősíti a környezettudatos gondolkodásmódot. Ezt egészíti ki a TeSzedd!, ami gyakorlati lehetőséget nyújt a fiatalok számára is, akár egy kirándulással egybekötve.

 

Magyarországon 2011. óta minden évben sor került a TeSzedd! akcióra, amely ma már hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.

Az önkéntes gyűjtés célja, hogy megtisztítsuk az országot az illegálisan lerakott, felelőtlenül eldobált szeméttől, másrészt szeretnénk erősíteni az emberekben a környezet iránti érzékenységet.

A TeSzedd! segít népszerűsíteni a lakosság körében az önkéntességet, emellett az akciónak komoly közösségépítő szerepe is van, hiszen kiváló alkalmat ad a helyi természeti értékek megismerésére, a helyi közösségek hasznos együttműködésére. A szervezők tapasztalatai szerint, aki egyszer már részt vett az országos szemétgyűjtési akcióban, az később sokkal jobban odafigyel környezete tisztántartására is.

 

 

Országoshulladékönkéntesség