2024.03.28, Csütörtök
Minden idők leghosszabb zarándokvonata indul a csíksomlyói pápai misére
kaposvarmost.hu

Minden idők leghosszabb zarándokvonata indul a csíksomlyói pápai misére

MTI

2019.02.01. 14:23

Szombathelyről május 31-én indul a szerelvény Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd a vonat este indul vissza Magyarországra.

Hirdetés

Minden idők leghosszabb zarándokvonatát indítja el Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda - közölték a szervezők a Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón.

Szombathelyről május 31-én indul el a Boldogasszony zarándokvonat, amelyet Budapesten kapcsolnak össze a Pécsről, Püspökladányban pedig a Nyíregyházáról, Debrecenből érkező szerelvénnyel, és június elsején hajnalban érkezik meg Csíkszeredába - mondta el Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója.

A zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd a vonat este indul vissza Magyarországra.

Évek óta indul zarándokvonat

A Misszió Tours évek óta szervez zarándokvonatokat. Székely János szombathelyi megyéspüspök a  zarándokvonatok nagy értékének nevezte, hogy az úton a zarándokok megismerkedhetnek egymással. A "síneken utazó templomnak, kápolnának" is nevezett vonaton gyónásra is lehetőség van, a zarándoklatra közös énekkel, imádsággal készülnek fel, majd együtt vonulnak a Mária-kegyhelyhez, a templomhoz.

Csíksomlyó a magyarság lelki, szellemi szíve, ezért is nagy öröm, hogy Ferenc pápa ellátogat Csíksomlyóra és magyar hívekkel is együtt imádkozik

- fogalmazott a megyéspüspök.

A Boldogasszony zarándokvonatot június 6-án Szombathelyről, Budapestről és Miskolcról a csíksomlyói pünkösdi búcsúba indítják el.

OrszágoszarándoklatFerenc pápaErdélyCsíksomlyó