2024.03.19, Kedd
Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba
Illusztráció: pexels

Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

mti

2020.02.12. 15:04

Még egy hétig, február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán.

Hirdetés

Az OH honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy melyik iskolákba jelentkezzenek - írták.
Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5 pontot, a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 49 pontot, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,1 pontot értek el.
A tájékoztatás szerint a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait - tanulói adatlap és jelentkezési lapok - az általános iskolák töltik ki. A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak egyénileg kell kitölteniük a lapokat az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.
A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

Országosoktatásfelvételi