2021.01.16, Szombat

Hirdetés

Révész Máriusz: széleskörű összefogás alakult ki Magyarországon
Fotó: segitunkegymasnak.hu

Révész Máriusz: széleskörű összefogás alakult ki Magyarországon

mti.hu

2020.04.08. 15:53

A Toyota magyarországi márkaképviselete húsz gépjárművet ajánlott fel.

Hirdetés

Széleskörű összefogás alakult ki Magyarországon a koronavírus-járvány miatt bajbajutottak segítéséért - közölte az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője szerdán az M1 Aktuális című műsorában.

Révész Máriusz azt mondta, hogy a www.segitunkegymasnak.hu honlap indulása óta sok felajánlás érkezett multinacionális cégektől és magánszemélyektől egyaránt.

A Toyota magyarországi márkaképviselete például húsz gépjárművet ajánlott fel, amelyekből hatot a Kiskunhalason újonnan felépült kórház kap meg, hatot az Országos Mentőszolgálat, nyolcat pedig karitatív szervezetek fognak használni - ismertette. A felajánlások közül kiemelte még az önkéntes munkát, az ingatlanokat és az informatikai eszközöket.

A könnyebb átláthatóságért szerdától a honlapon pontosabban meg lehet határozni a segítségnyújtás fajtáját, és új lehetőségek is elérhetők. Megállapodást kötöttek például állatvédő szervezetekkel és - a véradás biztosításáért - az Országos Vérellátó Szolgálattal is.

 

Tömegközlekedés helyett sokan a biciklit választják

Az akciócsoport vezetője beszélt arról is, hogy a járvány a kerékpárutak építését nem befolyásolja. A Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút és a szentendrei kerékpáros híd átadásának határidejét tartani tudják, valamint elkezdődött a Budapest-Balaton kerékpárút építése is.

Révész Máriusz a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a járvány miatt visszaesett a személyautóval és a tömegközlekedéssel utazók száma, helyette sokan kerékpárral közlekednek. Ebből az látszik, hogy a magyarok szabálykövetők, mindenki igyekszik betartani a kijárási korlátozásokat.

OrszágosönkéntességadományMagyarországkoronavírus