2024.03.28, Csütörtök
2021-ben csak a szentestét kell szombaton ledolgozni
pixabay - illusztráció

2021-ben csak a szentestét kell szombaton ledolgozni

ITM

2020.05.20. 16:00

„Csak egy munkanapot kell majd szombaton ledolgozni 2021-ben, így jövőre öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz” – nyilatkozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, ismertetve a Magyar Közlönyben a jövő évi munkanap-áthelyezésekről szóló rendelet tartalmát.

Hirdetés

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását évenként rendelet szabályozza, amelynek megalkotása az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik. 2021-ben a munkanapok átrendezése egyedül a szentestével kapcsolatban lesz indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én (szombaton) kell majd ledolgozni.

2021-ben így összesen öt háromnapos hosszú hétvégével számolhatnak a munkaadók és munkavállalók: pünkösd, mindenszentek és karácsony második napja mellett március 15. is hétfőre, augusztus 20. pedig péntekre esik. A következő esztendő egyetlen négynapos hosszú hétvégéje pedig húsvétkor lesz.

OrszágosMunkanap-áthelyezésSzenteste