2024.07.25, Csütörtök
Visszatér az élet a magyar lelátókra
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Visszatér az élet a magyar lelátókra

mti, pestpilis.hu

2020.05.28. 12:21

Mától érvényes a kormányrendelet, pénteken már nézők előtt játszhat a Kaposvár és a ZTE az NB I-ben.

A Magyar Kupa jövő szerdai döntőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezi, amely él a csütörtöktől életbe lépett lehetőséggel, így "hamarosan megkezdi a jegyek értékesítését - kizárólag online - a Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC összecsapásra", amelyre a Puskás Arénában kerül sor.    

Az első tétmeccset a rendelet után pénteken rendezik: az NBI-ben a Kaposvár a Zalaegerszeget fogadja. Az MLSZ honlapján közölte: visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra. 

Amennyiben a szervező klub úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, bizonyos korlátozások és óvintézkedések mellett csütörtöktől (mától) ismét beengedhetők nézők a labdarúgó-mérkőzésekre a kormány döntése értelmében.   


Ilyen feltételekkel lehet nézőket beengedni

"A lelátókra vonatkozóan a rendelet előírásokat fogalmaz meg a hazai klubok számára. Ennek fontos eleme, hogy

kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók.

Az összes közösségi területen meg kell tartani a kellő távolságot a mérkőzés előtt, alatt, után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is" - olvasható az MLSZ honlapján, amelyből kiderül, a szövetség csütörtökön ajánlásokat fogalmazott meg az egyesületek felé, de minden klub szabadon dönt a lebonyolítás feltételeiről.   

A közlemény arról is beszámol, hogy "a játékosok egészsége védelmében a rájuk vonatkozó szigorú előírások, kötelező tesztelések érvényben maradnak". Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett sportzónára, azaz a pálya közvetlen környezetére ugyanazok a szigorú előírások vonatkoznak, mint az elmúlt időszakban, csak olyan személyek léphetnek be erre a területre, akik részvétele nélkülözhetetlen a mérkőzéshez, továbbá friss negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.   

A magyar futball május 23-án indult újra, de eddig minden mérkőzés zárt kapuk mögött zajlott. A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint csütörtöktől (mától) az óvintézkedések betartásával visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre.

 

Országosfocikoronavírus