2024.03.19, Kedd
Hőség - Csütörtökre nyolc megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetést
illusztráció - pixabay

Hőség - Csütörtökre nyolc megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetést

MTI

2021.06.24. 09:09

A tartós hőség miatt az országos tisztifőorvos keddtől csütörtök éjfélig rendelte el legmagasabb fokú intézkedését, a hőségriadót.

Hirdetés

A hőség veszélye miatt csütörtökre már nyolc megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki harmadfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést. Mint kiemelték: a napi középhőmérséklet az ország döntő részén csütörtökön is meghaladja a 26, 27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28, 29 fokot.

Korábban azt közölték:

várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség: a maximumok 33 és 39 fok között alakulnak.

Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Már szerda éjszaka zivatarrendszer érintheti a Dunántúlt. Csütörtök délután pedig főként az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld északi, északkeleti vidékein, valamint a középső tájakon lehetnek zivatarok, majd a késő esti órákban újabb zivatarrendszer kerülhet közel az északnyugati határokhoz.

A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik, az erősebb gócokhoz jégeső, intenzív csapadék is társulhat.
A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos keddtől csütörtök éjfélig rendelte el legmagasabb fokú intézkedését, a hőségriadót.

Országoshőséghőségriasztásnyár meteorológiaOrszágos Meteorológiai Szolgálat