A szállodaipar, a gasztronómia, az egészségügyi turizmus és a rendezvényszervezés is bemutatkozhat a kora tavaszi, nemzetközi programsorozaton.
Februárban és márciusban nagyszabású, turisztikai és gasztronómiai rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség. A nemzetközi programokat hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a Várkert bazárban a V4 magyar elnöksége évében – számol be az MTI. A Central European Tourism Forum várhatóan a közép-európai régió egyik - ha nem a legjelentősebb - szakmai programja lesz.
Az egy héten át tartó rendezvényen a közép-európai turisztikai innovációkat, technológiai megoldásokat állítják a középpontba. A rendezvény Európa és Közép-Európa lehetőségeit vizsgálja a turizmus-vendéglátás területén és arra fókuszál, milyen lehetőségek vannak a koronavírus-járvány utáni időkben Európa, Közép-Európa "újraindítására"
– idézi az MTI Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját.
Bemutatkozhat a szállodaipar, a gasztronómia, az egészségügyi turizmus és a rendezvényszervezés is, de "összehozzák" a szakma külföldi és belföldi döntéshozóit, neves szakembereit, akik tudományos konferencián, illetve panelbeszélgetéseken vitatják meg a kérdéseket. A workshopon pedig szakmai szereplők és vásárlók találkozhatnak, ide a visegrádi országokból is érkeznek szolgáltatók és vásárlók
- jegyezte meg.
A rendezvényre 500-600 embert várnak, akiknek valódi ráhatása van arra, hogy Közép-Európában a turizmus az elsők között, a leggyorsabban tudjon talpra állni Európában.
Az MTÜ vezérigazgatója beszámolt arról is, a fórum utolsó napja egy gasztrofesztivállal zárul, amelynek része a Michelin díjátadó-gála is. Ez hatalmas turisztikai reklámot jelenthet az országnak. 2022 márciusában mindezen túl Budapesten rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, a zsűri itt választja ki a séfeket, akik csapataikkal a 2023-as döntőben képviselhetik országukat.
A Nemzeti Atlétikai Központ komplexumában a Stadionpark és a Panoráma Sportpark nyújt szabadidős programra lehetőséget.