2024.07.18, Csütörtök
Ebben a Pest vármegyei községben teljesen megújult orvosi rendelő várja majd a betegeket
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Ebben a Pest vármegyei községben teljesen megújult orvosi rendelő várja majd a betegeket

MTI

2024.06.27. 13:30

Felújítják az orvosi rendelőt a Pest vármegyei Acsán, a beruházás a kivitelezési szakaszához érkezett - tájékoztatta a község polgármestere az MTI-t.

Zemen Mária Szilvia közölte: a Komplex egészségügyi alapellátás-fejlesztés Acsa községben című projekt célja az épület energetikai korszerűsítése és komplex akadálymentesítése.
Az orvosi rendelő külső-belső felújítása során részlegesen újakra cserélik a nyílászárókat, külsőleg hőszigetelést végeznek az épületen, szigetelik a padlást és a pincefödémet, továbbá napelemes rendszert telepítenek. A felnőtt- és gyermekháziorvosi, valamint a védőnői ellátásnak otthont adó ingatlan a felújítással "BB" energetikai kategóriába kerül, az épület energiaigénye így csaknem nulla lesz.

 

 

A fogyatékossággal élőkre is gondoltak a fejlesztések során

A belső terekben a fogyatékossággal élők ellátásához szükséges infrastruktúra jön létre, akadálymentes mosdók létesülnek, a hallássérültek zavartalan kommunikációját úgynevezett mobil indukciós hurokerősítő segíti. Ezeken túl új, szűrővizsgálatokat biztosító eszközöket is vásárolnak.

Közel 300 milliós projekt valósulhat meg

A 287 millió forint összköltségű projekt a Széchenyi Terv Plusz program Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívása keretében valósul meg, 100 százalékos támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában. A beruházás várhatóan jövő márciusban fejeződik be.

HelyiPest vármegyeAcsaháziorvosi rendelőenergetikai beruházás