2024.07.22, Hétfő
Meghirdették az idei hungarikum pályázatot
kritiq.eu

Meghirdették az idei hungarikum pályázatot

MTI

2019.05.06. 15:53

A pályázat keretében filmek készítésére és rendezvények megvalósítására is lehet pályázni.

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra továbbörökítésére megjelent az idei hungarikum pályázat - derüt ki az Agrárminisztérium közleményéből. A pályázaton 1 és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el.

A most megnyíló pályázat összesen 220 millió forintos keretet határoz meg hazai és külhoni pályázóknak:

- nyomtatott és elektronikus kiadványok, valamint filmek készítésére,

- bemutatóterek kialakítására,

- valamint rendezvények megvalósítására.


Ruhatervezésre is nyerhető támogatás

A Hagyomány a divatban - viselet másként elnevezésű területet harmadik alkalommal hirdeti meg az Agrárminisztérium, amelyre 10 millió forint áll rendelkezésre. Míg az első évben 13 pályázó részesült támogatásban ezen a területen, addig tavaly már 28 nyertes készíthette el kollekcióját. Ebben az esetben a támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

A cél az, hogy a Kárpát-medence hagyományos öltözetkultúrája, valamint népi kézműves értékeinek megőrzése, népszerűsítése, alkalmazása ünnepeink és hétköznapjaink részévé váljanak.

A pályázati felületen május 14-én 8 órától június 13-án éjfélig lehet a pályázati adatlapot elektronikusan kitölteni, véglegesíteni. Amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének kétszeresét, a támogató a pályázatot lezárhatja.

A pályázati felhívás az alábbi honlapokon érhető el: http://www.kormany.hu/hu/agrarminiszterium; www.palyazat.hungarikum.hu; www.hungarikum.hu

hungarikumpályázat