2024.04.23, Kedd

Folytatódik Dunakeszi egészségügyi megújulása

dunakeszi.hu

2016.09.05. 13:58

A Pest megyei város 2019-ig összes rendelőjét, valamint tüdőgondozóját és szakorvosi rendelőintézetét is felújítja, a Tóváros új háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi rendelőt kap.

Hirdetés

Dunakeszin elkészült a Fóti úti orvosi rendelő régi épületrészének teljes felújítása. A Közbeszerzési Hatóság adatai szerint a nettó 52 millió forintos beruházás a budapesti székhelyű Struktor Kft. kivitelezésében valósult meg.

A megújult épület egyik különlegessége, hogy a védőnői, illetve a gyermekorvosi várótermek falait, Vámos Róbert, Dunakeszin élő és alkotó, országosan elismert művész, grafikus rajzai díszítik mostantól. A felújítás alatt ideiglenesen a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben rendelő orvosok a jövő hét folyamán költöznek vissza a Fóti útra.

 

Új körzetet épít ki a város

A rendelő felújítása része annak a projektnek, mellyel a mostani önkormányzati választási ciklus végéig, 2019-ig megújítják a helyi egészségügyet.

Ennek részeként

  • 2017-re a Liget utcai rendelő és a tüdőgondozó felújítását ütemezték,
  • 2018-ban a Casalgrande téri rendelők gépészeti- és bútorzati felújítása történik meg (a teljes külső felújítás, a nyílászárók cseréjével egyetemben 2014-ben zajlott, mely szintén része volt az említett ütemtervnek),
  • míg 2019-ben a Tábor utcai rendelő kerül majd sorra.
  • Ezekkel a beruházásokkal párhuzamosan zajlik a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet belső, épületgépészeti felújítása, valamint a rendelési idők bővítése.

Dióssi Csaba, a Pest megyei város polgármestere a rendelő ünnepélyes átadóján elmondta, mindezek mellett egy új orvosi körzet létesítését, tehát egy új, háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi rendelő építését is tervezik a Tóvárosban.

(fotó: struktur-bau.hu - illusztráció)

DunakesziHelyiegészségügy