2024.03.29, Péntek

Középkori hangulat köszönt be hétvégén Pilisborosjenőn

varkapu.info

2016.09.05. 09:52

Íjászattal és baranta bemutatóval készülnek az idei várjátékokra, ahol hagyományos ételek és kirakodóvásár is lesz.

Hirdetés

Szeptember 9. és 10. között rendezik meg a IX. Pilisborosjenői Várjátékokat. Minden korosztályt várnak az Egri vár Pilisborosjenő mellett található másolatába.

Péntek este hét órától jazz koncerttel nyitják meg az eseményt, majd szombaton lesz kézműves foglalkozás és interaktív játszóház, népi játszótér, kirakodóvásár, középkori és újkori katonai bemutató. Emellett hagyományos ételek tárháza fogadja majd a látogatókat.

Az íjászatot és a lovaglást is ki lehet majd próbálni nap közben, délután pedig a gyakorlottabb íjászoknak versenyt is rendeznek. A MATASZ Pest Megyei szervezete airsoft és légfegyveres lövészeti lehetőséget biztosít.

A várban színpadot is felállítanak, ahol nemzetiségi népművészeti fesztivált és bábelőadást rendeznek, koncertekkel felváltva. Kétféle harcművészeti bemutató is várható: ott lesz a S.A.G.A. (Schola Artis Gladii et Armorum) Európai Harcművészetek Iskolája, akik elsősorban a középkor harci technikáinak, másodsorban életmódjának kutatásával, rekonstrukciójával, oktatásával és bemutatásával foglalkozónak. Emellett megismerhetjük a barantát, ami a történelmi magyar harci kultúrából származó testmozgások összegyűjtésével létrehozott, a kilencvenes évek óta formálódó magyar harcművészeti stílus.

HívogatóvárjátékokPilisborosjenő