2024.02.24, Szombat

Aknamentesítő motorhajó sietett a Dunában talált bomba hatástalanítására

pestpilis.hu, MTI

2016.11.09. 11:54

A Dunában talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt a Rákóczi híd, valamint a környező rakpartok, utcák forgalmát is korlátozzák szerdán. Módosul a HÉV és a vonatközlekedés is.

Hirdetés

Kedden második világháborús bombát találtak a Duna medrében, a Rákóczi híd környékén. A robbanótest kiemelésében és hatástalanításában egy, a honvédség állományában szolgálatot teljesítő, éles lőfegyverrel ellátott Nestin MS-25 típusú aknamentesítő motorhajó is segítségre volt, melyet szerkesztőségünk lencsevégre kapott.

A bomba miatt a rendőrség szerda délelőtt 11 órától néhány órára lezárja a közúti forgalom elől a Rákóczi hidat, a híd pesti és budai felhajtóját, a budai alsó rakpart Neumann János utcától délre eső szakaszát, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utcákat, valamint a Laczkovich utcát.

A lezárás érinti a közösségi közlekedés forgalmát is. A csepeli HÉV helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, és az 1-es villamos közlekedését is korlátozni kell. A járat ideiglenes forgalmi rendje a BKK Facebook-oldalán nyomon követhető lesz.

Változik a vonatok közlekedése is. A vasúttársaság azt ajánlja, hogy a Budapestre érkező utasok Kelenföldön vagy a Déli pályaudvarnál szálljanak át a BKK járataira. A Mávinform korábban azt közölte: a ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomás között 10 órától várhatóan 13 óráig szünetel a forgalom, emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak. Az érintett vonatok közlekedéséről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján és a MÁVDIREKT vonalain érhető el, valamint a Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazásban olvasható.

Pest megyerendőrséghonvédelemMÁV Start ZrthajóbombaBKK