2024.03.29, Péntek

Albertirsa után Cegléden terjeszkedik a lokálpatrióta cég

ctv.hu

2016.11.13. 16:17

A gyorsfagyasztott zöldség-gyümölcs gyártással foglalkozó Mirelite Mirsa Zrt. ceglédi gyártóüzeme akár 150 helyi lakosnak is munkalehetőséget teremthet.

Hirdetés

A Mirelite Mirsa Zrt. életében nagy változás, hogy Cegléden is gyártóüzemet nyitnak, amit a tervek szerint a későbbiekben tovább bővítenek. Új termékeiket exportra is szánják. A cég alapfilozófiája, hogy elsősorban helyi és környékbeli gazdák által előállított mezőgazdasági alapanyagokat használ fel. Ezért most is a térségből keresnek beszállítókat.

„Augusztus végével megvásároltuk a volt ceglédi vágóhíd teljes épületét, ami kiválóan alkalmas igényes félkészétel- és készételgyártáshoz” – mondta el dr. Losó József, a Mirelite Mirsa Zrt. igazgatója.

A cég eddig három gyárat működtetett, méghozzá Albertirsán, Domoszlón és Miskolcon. Azért döntöttek a ceglédi bővítés mellett, mert közel van Albertirsához, ami előny a közelgő többlépcsős fejlesztésben. Az igazgató azt is elmondta, hogy jól ismerik Pest megyét, és lokálpatrióta érzelmeik is közrejátszanak abban, hogy itt fejlesztenek, ezzel munkát adva a térség lakóinak.

Az első ceglédi gyártóüzemben még szezonálisan változó lesz, hány embert tudnak alkalmazni, de a jövő nyári terménybetakarítás időszakában 100-150 embert is alkalmazhatnak majd. 20-25 emberre azonban télen is szükség lesz a hűtőraktár kiszolgálásához.

CeglédmunkahelyekPest megyeélelmiszeriparüzemfejlesztésAlbertirsa