2024.04.16, Kedd

Mérföldkőhöz ért a Bubi: a dokkolók száma átlépte a százat

MTI

2016.11.03. 14:09

A főváros közbringarendszere immár 112 gyűjtőponton várja a dugóban ücsörgést elkerülni vágyókat. A közlekedésfejlesztés azonban itt nem áll meg: a BKK-nak és a Molnak is nagyszabású tervei vannak a következő év(tized)ekre.

Hirdetés

A szeptemberben bejelentett bővítési terveknek megfelelően csütörtökön átadták a szimbolikus századik Mol Bubi állomást, méghozzá a III. kerületi Kolosy téren. A helyszínválasztás nem véletlen: Óbuda-Békásmegyer a közelmúltban azzal híresült el, hogy önkormányzata pénzzel támogatja a kerékpárral munkába járókat. Ezzel együtt további tizenkét dokkoló is elérhetővé vált. Így a közösségi kerékpáros-hálózat 1270 kerékpárja már összesen 112 gyűjtőponton vehető igénybe, melyek a főváros 23 kerületéből 12-ben helyezkednek el.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson azt hangsúlyozta, hogy a Mol Bubival kezdődik az okos város a BKK számára, mivel biztonságos és fenntartható, környezetbarát közlekedési módról van szó. Az elmúlt két évben összesen csak hat balesetben voltak érintettek a Mol Bubi felhasználói, de ezek egyike sem járt súlyos sérüléssel.

A statisztikákból kiemelte, hogy a rendszer üzembe állítása, 2014 szeptembere óta mintegy kétmillió bérlést regisztráltak, az átlagos bérlési idő 15 perc. A legnépszerűbb a Jászai Mari téri, az Erzsébet téri, a Kálvin téri, a Fővám téri, a Városháza parki és a Szent Gellért téri állomás. 2017-ben és 2018-ban tovább folytatódik az új állomások telepítése, és szeretnék elérni azt is, hogy a Mol Bubi teljesen integrálódjon az e-jegyrendszerbe, átjárható fizetési és szolgáltatási rendszer legyen.

Szollár Domonkos, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója azt mondta: a Mol Bubi mellett közösségi autóbérlési rendszerben is részt kívánnak venni. A cégcsoport tervei szerint 2030-ra az éves árbevétel harminc százaléka származhat a kiskereskedelemből, mobilitási szolgáltatásokból, új üzletágakból.

Pest megyekerékpárBubiÓbuda-BékásmegyerBKK