2024.04.23, Kedd

Kétszáz kerékpárral bővült a Mol Bubi hálózat

MTI

2017.06.30. 15:40

A vizes vb közeledtével így már csaknem 1500 bicikli várja a sportosan közlekedőket, a helyszínekhez közeli dokkolókkal is.

Hirdetés

További 11 gyűjtőállomással és 200 kerékpárral bővült a Mol Bubi közbringarendszer, és nőtt a szolgáltatási terület is - közölte a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Mol pénteken. A közös közleményben azt írták: a 95 millió forintos fejlesztés nyomán a Mol Bubi így már 123 helyszínen 1486 kerékpárral várja használóit.

A közlemény szerint az új gyűjtőállomások helyszíneinek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a korábban a BKK-hoz érkezett ügyféljavaslatokat is figyelembe vegyék, valamint a fejlesztések nyomán a vizes világbajnokság helyszínei is megközelíthetőek lesznek a kerékpárokkal. Új gyűjtőállomás létesült például a Duna Aréna előtt, a Forgách utcánál, az Árpád hídi metróállomás és a József Attila Színház mellett, a Párkány utca-Viza utca, a Kárpát utca-Tisza utca, a Népfürdő utca-Dunavirág utca, a Gogol utca-Pozsonyi út találkozásánál is.

A most lezárult fejlesztések nyomán a Mol Bubi bringákat már négy helyszínen lehet a Margitszigeten letenni és felvenni: a Centenáriumi emlékmű mellett lévő gyűjtőállomáson kívül a Hajós Alfréd uszodánál, a Palatinus strandnál és a zenélő kútnál.

A legnépszerűbb gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, az Erzsébet téren, a Kálvin téren, a Fővám téren, a Városháza Parkban, illetve a Szent Gellért téren működnek.

Pest megyekerékpárBubivizes vb 2017BKK