2024.04.18, Csütörtök

Célegyenesbe ért a pátyi ipari park építése

MTI

2017.07.26. 16:51

Heteken belül átadják a csaknem 5 milliárd forintból zöldmezős beruházásként létrehozott ipari parkot.

Hirdetés

A 42 hektáros pátyi ipari parkban 23 ezer négyzetméteres autóalkatrész-elosztó központ épül a Kühne + Nagel számára, de zajlanak a tárgyalások egy kereskedelmi céggel is a letelepedésről – közölte a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. szerdán.

A NIPÜF emellett tucatnyi településen vásárol ipari park befogadására alkalmas építési telkeket több mint 40 milliárd forintból. Békéscsabán, Nyíregyházán, Tatabányán és Veszprémben már megkötötték az elővásárlási szerződéseket, de Érden, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsen, Sopronban, Szekszárdon, Szolnokon és Zalaegerszegen is jól haladnak a tárgyalások a közlemény szerint.

A kormány 2016 júniusában döntött az országos iparipark-koncepció megvalósításáról, a projektek tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével a NIPÜF Zrt.-t bízták meg. Az állami tulajdonú cég a beruházásokat az érintett régiók gazdasága és növekedése szempontjából kulcsfontosságú területen hajtja végre, a projektek között egyedi igények szerint kialakított létesítmények is lesznek. A 2020-ig tartó beruházássorozat összértéke elérheti a 150-200 milliárd forintot, ezzel Európa legnagyobb ipari parki ingatlanfejlesztő programja valósul meg.

Pest megyezöldmezős beruházásPátyipari park