2022.12.08, Csütörtök

Látogatórekordot döntött a prédikálószéki kilátó

MTI

2017.11.20. 11:58

A Visegrádi-hegységben található, csodás panorámájú pontra fél éve szerelték fel a számlálót.

Hirdetés

Fél év alatt húszezer ember kereste fel a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátót, mely a legközelebbi településtől is két órányi gyalogútra van - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. hétfőn az MTI-vel. A társaság tájékoztatása szerint a Dunakanyarra egyedülálló panorámát nyújtó kilátóra fél évvel ezelőtt szereltek látogatottságszámlálót. Azóta legtöbben a létesítmény első születésnapján, október 15-én keresték fel a 12 méteres tornyot: aznap 734 fő kapaszkodott fel rá.

szeretlekmagyarorszag.hu

A 639 méter magasságban található kilátón napelemek segítségével meteorológiai állomás és webkamera működik. A műszerek képeit és adatait a statisztikák szerint egy-egy látványosabb időjárási helyzetben több százezren követik. A képeken Esztergomtól Visegrád fellegváráig belátható a Dunakanyar.

Az erdőgazdaság a prédikálószéki kilátón kívül a webkamerákat üzemeltet a Pilis-tetőn és a Hármashatár-hegyen. A felvételeken látható a hegyekben uralkodó időjárás, így a kirándulók megalapozottabb döntést hozhatnak indulás előtt. A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, ahol a kirándulókat csaknem 1000 kilométer jelzett turistaút, mintegy 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal és több kilátó várja.

A Pilisi Parkerdő Zrt. 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. A társaság kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmilliónyian látogatják.

Pest megyeVisegrádi-hegységPrédikálószékkilátórekord