2024.04.20, Szombat

Új fejezetet nyitott a turizmusban az első repülőtéri szálloda

magyarepitok.hu

2018.01.10. 12:03

Elkészült az első, közvetlen repülőtéri kapcsolattal rendelkező hotel, az ibis Styles Budapest, mely 5200 négyzetméteren 145 szobát kínál az üzletembereknek és átutazóknak.

Hirdetés

A tavaly májusi bokrétaavató után mintegy hét hónappal megnyitotta kapuit hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel. A Wing Zrt. fejlesztése a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg.

A 2-es terminál előtti volt külső parkoló helyszínén épült fel az ötszintes, 5200 négyzetméteres szálloda, melynek belső tereit és 145 szobáját a repülőtér hangulatát idézve és a kor belsőépítészeti trendjeit követve alakított ki az építésztervező Aspectus Architect, Szerdahelyi László és Pesti József építészek közreműködésével – áll a helyszínen kiosztott, szerdai sajtóközleményben.

A képre kattintva galéria nyílik!

A szálloda paraméterei a következők:

  • A 2-es termináltól gyalogos távolságra, mintegy kétszáz méterre helyezkedik el, és egy fedett járda köti össze vele.
  • Az ötemeletes szálloda összes bruttó szintterülete 6600 négyzetméter, az összes nettó alapterülete 5200 négyzetméter.
  • A földszinten kaptak helyet a közösségi funkciók (fogadótér, étterem és bár, rendezvénytermek), illetve a back office helyiségek.
  • Az I-IV. emeleteken vannak a vendégszobák, az V. emeleten pedig a gépészeti helyiségek találhatók.
  • A szállodában összesen 145db kétágyas vendégszoba van: 127db standard szoba (16-19m2), 10db junior suite (23-24m2) és 8db suite (33-34m2).
  • A vendéglátás részleg egy 135 fős étteremből és borbárból áll, melyhez nyáron egy 30 személyes nyitott terasz kapcsolódik. Az éttermi igényeket 300 adagos melegkonyha szolgálja ki.
  • A rendezvényi részleg a földszinten található, összesen 350m2-en. A konferenciaközpont egy 150 fős, két részre osztható konferenciateremből, 2db szemináriumi teremből, egy tárgyalóból és egy kávészünetek megtartására alkalmas előtérből áll, maximális kapacitása 250 fő.
  • Gyermeksarok és a hotelhez tartozó saját parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

A szálloda célközönsége elsősorban az átutazó vendégek és a légiforgalmi személyzet, emellett a konferenciaturizmus és az üzleti utak kapcsán hazánkba érkező utasok igényeit fogja tudni kielégíteni. Számítanak azokra is, akik egy villámlátogatás alkalmával itt bonyolítanák tárgyalásaikat magyarországi partnereikkel. A minden repülőtéri vendége előtt nyitva álló étterem és borbár kínálatát tekintve külön hangsúlyt fektettek arra, hogy a magyar borokat és a magyar ízvilágot is megkóstolhassák a látogatók.

 

Sokak számára ez a szálloda lesz az ország kapuja

„A repülőtéri hotel megépítésével nem egyszerűen egy új szállodát hoztunk létre, hanem egy jelentős, hiánypótló fejlesztést valósítottunk meg Magyarország turizmusa szempontjából” – mondta Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója. „A szálloda az ország fontos kapuja a külföldről érkezők számára, és befolyásolja az első benyomásukat is az országról, ezt figyelembe véve valósítottuk meg a fejlesztés minden elemét” – tette hozzá. „Magyar vállalatként a Wing büszke arra, hogy ahogyan az általunk fejlesztett irodákkal és székházakkal munkahelyteremtés szempontjából tudtunk jelentős értéket teremteni Magyarország számára, úgy a repülőtéri szállodával a turizmus tekintetében, ezáltal javítva hazánk versenyképességét” – emelte ki Noah Steinberg.

fotó: Bernát Benjámin (magyarepitok.hu)

A szállodát a Winggel kötött management szerződés alapján az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis üzemelteti ibis Styles márkanév alatt. Az ibis Styles, az AccorHotels economy márkája, ahol a vendégek feltöltődhetnek és kaphatnak egy kis ízelítőt az adott városból.

Kollin Gergely, az AccorHotels economy szállodáinak magyarországi üzemeltetési igazgatója elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi üzemeltetjük Magyarország első közvetlen repülőtéri szállodáját. Az ibis Styles egy ismert és népszerű, innovációt és új szállodai élményeket biztosító nemzetközi márka, mely a legjobb megoldást kínálja vendégeinknek szolgáltatásaival és egyedi kialakításával.”

Galéria

Liszt Ferenc repülőtérPest megyeturizmusMarket Építő Zrt.szállodaberuházásWing Zrt.