2024.04.24, Szerda

2019 végére készülhet el a nagykátai rendelő bővítése

MTI

2018.04.01. 08:00

A hetvenezer ember egészségügyi ellátását javító fejlesztés a meglévő épületet és annak felszerelését is érinti.

Hirdetés

Kedden letették a nagykátai szakorvosi rendelőintézet januárban bejelentett bővítésének és korszerűsítésének alapkövét. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartásában működő intézmény fejlesztéséről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a tervek szerint 2019 végére befejeződő beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forintot, a Pest Megyei Területfejlesztési Programból 973 millió forintot szánnak.

A nagykátai fejlesztés során új rendelőépületi szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és akadálymentesítik, lecserélik az elavult orvostechnológiai és informatikai eszközparkot és modernizálják a képalkotó diagnosztikát.

Czerván György, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a beruházás a nagykátai kistérségben élő több mint 70 ezer embert érinti. Az eddig három telephelyen működő szakorvosi rendelőintézet a beruházás után egy telephelyen fog működni. A képviselő azt is bejelentette, hogy Nagykáta 128,5 millió forintot nyert külterületi utak építésére, valamint 70 millió forintot a mentőállomás felújítására.

Pest megyeNagykátarendelőEgészséges Budapest Program