2024.04.19, Péntek
Négyezer medence fér majd el a Wellis Dabason épülő új raktárában
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Négyezer medence fér majd el a Wellis Dabason épülő új raktárában

magyarepitok.hu

2019.01.22. 10:12

A tízezer négyzetméteres zöldmezős beruházást a folyamatosan növekvő piaci részesedés tette szükségessé a nemzetközi élvonalat megcélzó magyar gyártó számára.

Hirdetés

Tízezer négyzetméteres, földszintes kialakítású magasraktárat épít dabasi telephelyén a Wellis Magyarország Zrt. A már most is 24 ezer négyzetméteres beépítettségű területen zöldmezős beruházásban jön létre a könnyűszerkezetes raktárcsarnok, Ambrus Ádám okleveles építészmérnök felelős tervezésével. Az épület teljes hossza 162,54 méter, tetőfedése és oldalburkolata egyaránt trapézlemezből készül. A raktárhoz az alábbi egységek is hozzátartoznak majd:

  • 300 m2-es, két rámpával ellátott beérkezési áruátvevő,
  • 1000 m2-es árukiadó terület, ahol hét kapun keresztül történik majd a vevők és szállítók maradéktalan kiszolgálása,
  • csomagoló részleg, ahol a termékek újracsomagolását, a dobozolást és a webshop értékesítést támogatják,
  • iroda és szociális rész.
A képre kattintva galéria nyílik!

A raktárban – melynek átadását tavaszra tervezik – 4000 medence fér majd el, szemben a jelenlegi készáru raktárral, ami 5000 m2-es és 1200 medencét képes befogadni. Emellett tökéletesen alkalmas lesz a szaniter készletek tárolására is. Az állványzat kialakítása lehetővé fogja tenni, hogy akár három szinten, hétméteres magasságban is lehessen medencéket pakolni, amiknek mozgatása speciális gépekkel és adapterekkel valósul majd meg. Egy medence átlagosan 350 kg, mérete pedig 2x2 méter, emiatt kiemelten fontos gondoskodni a megfelelő mozgathatóságról. A csarnokban targoncákkal és komissiózó raklap szállítókkal segítik majd a tökéletes anyagmozgatást.

 

A nyári roham kiszolgálásához egész évben gyártani, majd raktározni kell

A Wellis Magyarország növekvő szaniterpiaci részesedése és a szintén fokozatosan emelkedő medenceeladások tették szükségessé a raktárkapacitás bővítését. A jelenlegi tízezer darabos medence termelést ugyanis kiegészíti egy több tízezer darabos szaniterkínálat is. „Szeretnénk, ha a vevőinknek és partnereinknek akár készletet is tárolva tudnánk tökéletes kiszolgálást biztosítani, éppen ezért a tavalyi év végén fizikailag is megkezdtük a bővítést” – idézi a cég közleménye Monok Viktort, a Wellis Magyarország raktárvezetőjét.

A hidromasszázs kádak és medencék esetében ugyan idénytermékekről beszélünk, a gyártásnak viszont egész évben működnie kell. A május-szeptember közötti főszezon tökéletes és vevőbarát kiszolgálása érdekében az év minden egyes hónapját a gyártásra kell összpontosítani, nem beszélve a vállalat 500 munkavállalójáról, akiknek szintén egész évben biztosítani kell a munkalehetőséget.

„A raktár egy gyártó cég esetében általában szükséges rossz, hiszen egyéb profitálás mellett kell gondoskodnunk alapanyagaink és késztermékeink megfelelő tárolásáról. A jelenlegi raktári készletek és a jól előrelátható fokozatos növekedés miatt döntöttünk a saját beruházás mellett. Terveink között szerepel továbbá, hogy a megépülő csarnok kínálta plusz kapacitást a jövőben bértárolásra is fordítanánk” – tette hozzá Monok Viktor.


A Wellis Magyarországról

Magyar vállalatként a Wellis 15 éve meghatározó szerepet tölt be a hidromasszázs termékeket gyártó és értékesítő cégek sorában. Térhódítása nem csak Magyarországon kiemelkedő, hiszen 2016 óta Európa legnagyobb medencegyártója, évente tízezer termék hagyja el a dabasi telephelyet és indul a világpiac meghódítására Európán kívül is. A magyar gyártó célkitűzésében szerepel, hogy a töretlen fejlődés mellett néhány éven belül a világ gyártói élvonalába juttatja a hazai jakuzzikat.

Galéria

Pest megyeDabaszöldmezős beruházáscsarnoképítésWellis Zrt.