2024.04.19, Péntek
Francia autóipari nagyberuházás érkezik Közép-Magyarországra
illusztráció

Francia autóipari nagyberuházás érkezik Közép-Magyarországra

MTI

2019.03.07. 15:10

A Dorogon felépülő üzem lesz a GMD csoport legnagyobb öntödéje, ahol 240 új munkahely is létrejön.

Hirdetés

Járműipari alkatrészgyártó üzemet épít a francia GMD-csoport Dorogon. Alain Martineau, a GMD-csoport elnöke és tulajdonosa szerint a 14,5 milliárd forintos beruházás kiemelten fontos a cégnek. A GMD dorogi öntödéjében alumínium autóalkatrészeket fognak gyártani, ez lesz a legnagyobb öntödei üzletág a csoporton belül, Európában pedig az egyik legmodernebb. A cég 5500 embert foglalkoztat világszerte, éves forgalmuk egymilliárd euró körül alakult.

Alain Martineau, a GMD-csoport elnöke (fotó: MTI)

A projekthez a kormány 2,9 milliárd forint támogatást nyújtott - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A beruházás 240 új munkahelyet teremt, a gyárban a legmodernebb gépekkel, robotizált technológiákkal fogják előállítani az alkatrészeket.

A GMD jelentős megrendelést kapott a PSA-csoporttól, amely az Opel magyarországi gyárát átvette. A GMD Bonyhádon is vásárolt egy céget, ahol Lamborghinik és Bentleyk számára gyártanak belső berendezéseket. A kormány tárgyal ezeknek a meglévő kapacitásoknak a fejlesztéséről is – részletezte a külügyminiszter.

Kitért arra, hogy a 2018-as adatok alapján a francia cégek a 4. legnagyobb beruházók Magyarországon, Franciaország a 8. legjelentősebb kereskedelmi partnere Magyarországnak, 600 francia tulajdonú vállalat 37 ezer embernek ad munkát. A GMD beruházása ezt a lendületet viszi tovább, a magyar exportteljesítménnyel együtt.

munkahelyekPest megyeautóiparüzemépítésDorog