2024.05.18, Szombat

Sikeres volt a villamosenergia-beszerzés is Cegléden

2016.02.09. 10:13

A tavaly lefolytatott sikeres gázbeszerzést követően, Cegléd Önkormányzata a Ceglédi Városfejlesztési Kft. kezdeményezésével megvalósult villamosenergia-beszerzéssel, közel 10 millió forintot takaríthat meg a 2016. január elsejével kezdődő két éves időszak alatt.

A korábbi időszakhoz képest megközelítőleg 16 százalékos megtakarítást úgy sikerült elérni, hogy a város valamennyi közintézményét, gazdasági társaságainak összes telephelyét, valamint teljes közvilágítási rendszerét csatlakoztatta egy tizenöt önkormányzatot magában foglaló beszerzési csoporthoz.

"Bizonyos fogyasztás felett már adott a lehetőség a kereskedők versenyeztetésére a villamosenergia-piacon is. Akár földgázról, akár áramról van szó, az energia egyöntetű, homogén termék, így jól versenyeztethető. Az ideális, központosított létesítménygazdálkodás része a költségek ilyen módon történő kordában tartása is. Ez azonban igen sok utánajárással és papírmunkával jár, amelyet Szűcs Ádám kollégánk sikeresen fogott össze. A közbeszerzés nyertese ezúttal az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. lett. A megtakarított összeget az önkormányzat a korábban meghirdetett irányvonalnak megfelelően elsősorban energetikai célú intézményi felújításra fordítja. "- mondta el Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

A sorozatos kedvező tapasztalatok alapján a városvezetés jelenleg a telekommunikáció területén készíti elő egy hasonló beszerzés lehetőségét.

forrás: cegled.hu

fotó: mavir.hu

Galéria

CeglédHelyiönkormányzatvillamosenergialétesítménygazdálkodás