2024.03.29, Péntek

Budaörsön 30 nap alatt ingyen megtanulhatod megvédeni magad

budaorsiinfo.hu

2016.09.14. 20:33

A Wing Tsun az erő erő ellen elve helyett az erő elvezetését használja, esélyt ad a gyengéknek, nem kell hozzá csúcsizomzat. A sok hadseregben is alkalmazott sport az egyetlen nő által kitalált harcművészet, mestere 82 éves és 8 éves gyakorlókat is oktat Budaörsön.

Hirdetés

A Budaörsi Infó azt írja, Kapitány András kettes mester fokozatú Wing Tsun kung-fu mester egyhónapos ingyenes önvédelmi tanfolyamot indított Budaörsön.

A cikkből kiderül, a Wing Tsun jellegét tekintve lágy harcművészet, nem az erő erő ellen elvét használja, hanem az erő elvezetését, továbbengedését. A támadásokat nem blokkolja, hanem elvezeti. A sajátos technika miatt a sportág követője sokkal erősebb ellenfelével is eséllyel szállhat harcba. Az alap erőnlét természetesen kell, de nem szükséges extra izomzat.

A Wing Tsun magyarországi honlapján kiderül, a sportág az egyetlen olyan harcművészet, amit egy nő talált ki. A Wing Tsun jelentése gyönyörű tavasz, így hívták a kínai lányt, akiről a sportág a nevét kapta.

 

Könnyű, célirányos és hatásos

A Wing Tsun egy olyan harci rendszer, amit bárki könnyen elsajátíthat” – fogalmazott a lapnak adott interjúban Kapitány András. „Egyszerű, rövid, célirányos és hatásos rendszer, sok hadseregben is használják. A legidősebb tanulónk 82 éves a legfiatalabb pedig nyolc, és könnyen felzárkóznak egymáshoz.”

Az egy hónapos tanfolyam alatt az alapvető önvédelmi technikákat lehet megtanulni. „Hogyan kell reagálni különböző irányokból érkező támadásokra, milyen technikákkal szabadulhat lefogásokból, ütések elleni védekezéseket és visszatámadásokat.”

 

Összehangolja a két agyféltekét

Az edző a gyerekeknek fokozottan ajánlja a sportágat a mozgáskoordináció javulása miatt. „Sok gyereket látok hat-hét éves korban, hogy nem tudják egymástól függetlenül mozgatni kezüket és lábukat, emellett alap egyensúly problémákkal is küzdenek. Ezek a gyakorlatok, amiket itt csinálunk, összehangolják a két agyféltekét.

Az edzéseket kedden és csütörtökön 18 órától tartják a Hermann Ottó Általános Iskola harmadik emeletén.

BudaörsSportküzdősportok

Ajánljuk még