2024.06.15, Szombat

Egy hónap múlva szerkezetkész Máriaremete új uszodája

magyarepitok.hu

2018.08.28. 09:00

A szerkezetépítés mellett a környező utcák felújítása is elkezdődött.

Ütemterv szerint halad a Budapest II. kerületében, a Máriaremetei úton létrejövő uszoda projektjével az A-Híd Zrt. Az 5,58 milliárd forintos építkezés kivitelezése idén márciusban indult el, azóta elkészültek a nagytömegű földmunkák és az épület teljes alaplemeze is készen van.

Császár Csaba, az A-Híd projektvezetője a Magyar Építőknek elmondta, hogy jelenleg a vasbeton szerkezet építése van folyamatban, zajlik a pinceszinti függőleges és vízszintes szerkezetek készítése. Az uszodaépítéshez tartozó kültéri munkálatok is elindultak, például az útépítés a Máriaremetei úton. Emellett zajlanak az anyagkiválasztások, például a burkolatok, a berendezési tárgyak és a nyílászárók esetében.

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotóink az építkezés július végi állapotát mutatják.)

A vasbeton szerkezet elkészülése szeptember végére vagy október elejére várható, utána indulhat az íves acéldongaszerkezetes tető helyszíni szerelési munkája, ami az épület koronája lesz.

A projektvezető szerint az építkezés eddigi legnagyobb kihívása, hogy a talajban egy váratlan sziklába futottak bele, a helyzet megoldására már folyik az egyeztetés a megrendelővel. Császár Csaba szerint a jövő év közepére kiírt határidőt ez a körülmény nem befolyásolja majd.

Galéria

SportsportberuházásokII. kerületA-Híd Zrt.uszodaépítés