2024.05.19, Vasárnap

Újabb beruházás az úszásoktatás elősegítéséért

2016.06.07. 12:01

Tanuszoda alapkövét tették le Dunakeszin.

Tanuszoda alapkövét tették le Dunakeszin. A 351 millió forintból épülő tanuszoda a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola közelében kapott helyet, megkönnyítve a mindennapos testnevelés keretében végzett úszásoktatás szervezését. A feszített víztükrű, 25 méteres, 6 pályás úszómedencével rendelkező tanuszoda célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás kiszolgálása. A létesítményben egy tanmedence is helyet kap, amely alkalmas arra, hogy a kisgyermekek már óvodás korban hozzászokjanak a vízhez, megszeressék az úszást, magabiztosan mozogjanak a vízben és az uszodában egyaránt.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár méltatta a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program eddigi sikereit, és kiemelte: „A fejlesztési tárca 2015 áprilisával vette át a beruházások lebonyolítását, az elmúlt egy évben minden fejlesztést sikerült a megvalósítás pályájára állítani. A program keretében összesen 78 projektet valósítunk meg 38 milliárd forint értékben.”

Az uszoda nemcsak oktatási célokat szolgál, hiszen tanítási időn kívül Dunakeszi és a környező települések polgárai is használhatják. Az épület nyári időszakban kinyitható oldalával strandfunkciókat is elláthat. A tanuszoda üzemeltetési költségeit az állam átvállalja, ezzel is tehermentesítve Dunakeszi Önkormányzatát.

Dunakeszin az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt. Uniós támogatású projektek keretében több középületen energiahatékonysági beruházás valósult meg, kerékpárutak épültek, valamint óvoda- és bölcsődefejlesztést hajtottak végre több százmillió forint értékben.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a beruházások megvalósításához a helyi önkormányzatoknak nem kellett saját forrást, önerőt biztosítaniuk.

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Galéria

DunakesziGazdaság

Ajánljuk még