2024.03.28, Csütörtök
Ez történt Mogyoródon
police.hu

Ez történt Mogyoródon

police.hu

2016.07.28. 15:10

A rendőri biztosítás mérlege.

Hirdetés

A 31. Forma – 1 Magyar Nagydíj rendőrségi szempontból kiemelt, rendkívüli esemény nélkül zajlott le. Idén is több mint 1000 rendőr vett részt a biztosításban. Minden szolgálati ág képviseltette magát, volt lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőr, valamint bűnügyes kollégák is dolgoztak egészen hétfő reggelig.   

A közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével figyelték a Hungroringre vezető utak forgalmát és a parkolók telítettségét.

Munkát idén is segítették szlovák, román és osztrák rendőrök.

Kiemelt bűncselekmény a fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően nem történt.

Szabálysértési feljelentést 7 esetben tettek a kollégák.  Az eljárások elsősorban közlekedési szabályszegések miatt indultak. Tiltott kéjelgés miatt 5 nőt állítottak elő, őket a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették. Velük szemben a Gödöllői Járásbíróság gyorsított eljárás keretében járt el.  

Négy nap alatt 689 igazoltatásra került sor, 13 személyt fogtak el és 22 személyt állítottak elő a Hungaroring közelében. Helyszíni bírságot 68 fővel szemben szabtak ki. Iratok elvesztése miatt 2 személynek adtak igazolást.

Az időjárási körülmények próbára tették a nézőket és a rendőröket egyaránt, de ennek ellenére a forgalom és a parkolás is gördülékenyen haladt, minden néző időben kiérkezett a versenyre, valamint a hatékony forgalomirányításnak köszönhetően a verseny után a forgalom - rendkívül gyorsan - két órán belül helyreállt. A pályáról kivezető utakat egyirányúsították és a rendőrök folyamatosan segítették a járművek akadálytalan haladását. 

forrás: police.hu

Ajánljuk még