2024.04.26, Péntek

Folytatódik a józsefvárosi rehabilitáció: most az Orczy tér kerül sorra

mti

2018.07.04. 13:47

A fontos közterület átalakítása a jövő nyár végén kezdődhet meg.

Hirdetés

Ismertették kedden a budapesti Orczy tér felújításának tervezetét. A sajtóeseményen kiderült: a VIII. kerület eddig elhanyagolt része a 21. századi elvárásoknak megfelelően újul meg, a tervek szerint az Orczy téren új zöld- és közterületi központot alakítanak ki.

Miután a beruházás kivitelezéséhez szükséges tervek közbeszerzésének megindításáról májusban döntöttek azok várhatóan 2019 tavaszára készülhetnek el. A beruházás megvalósítása így várhatóan a jövő nyár végén megkezdődhet.

 

Nem csupán a kerületiek életminőségét javítja a fejlesztés

 

 

A sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester kiemelte: a VIII. kerület gyorsan fejlődik. Az elmúlt időszakban megújult a II. János Pál pápa tér, a Teleki tér, valamint megindult a Corvin-negyed és a Magdolna-negyed felújítása is – fejtette ki a politikus, majd kitért arra is, hogy szintén nemrég kezdődött meg a Blaha Lujza tér átépítése.

A fejlesztés nem csak a 80 ezer kerületi lakos életét javítja, hanem azokét a fővárosiakét is, akik a beruházásnak köszönhetően gyorsabban közlekedhetnek majd – derült ki az eseményen szintén résztvevő Kocsis Máté országgyűlési képviselő szavaiból.

HelyiBudapestközlekedésfejlesztésközterekJózsefváros