2024.03.29, Péntek

Erdély ezzel a 34 csodával hívogat minket

turizmosonline.hu

2017.05.06. 07:02

Szavazni, megnézni és ámuldozni is jó, de még jobb megkóstolni, átélni és bejárni!

Hirdetés

Erdély hét csodája címmel indított kampányt a Transindex internetes portál és a goTransylvania applikációt fejlesztő Lynx Solutions. A kampány során 34 jelöltből választanak ki a szavazók hét erdélyi csodát, legyen az helyszín, étel, hagyomány, műemlék vagy bármilyen érték.

A kampány hangsúlya azonban nem csak a hét kiválasztotton van, hanem a figyelemfelkeltésen, vagyis Erdély kihagyhatatlan kincseinek megismertetésén.

A 34 jelöltet szakértők és szakmai szervezetek, illetve közéleti személyiségek (Gyarmati Zsolt, Keszeg Vilmos, Hartel Tibor, Kisgyörgy Zoltán, Szabó Róbert Csaba, Ungvári-Zrínyi Imre, az Erdélyi Kárpát Egyesület, a Milvus Csoport, az Élő Erdély Egyesület, a Zöld Székelyföld Egyesület, a PONT Csoport) ajánlásai alapján állítottak össze. A honlapon előre is bocsánatot kérnek, ha valami kimaradt volna: a listát gondolatébresztőnek szánják.

A jelöltek listázása, a kampány részletei és a szavazás ezen az oldalon érhetők el, illetve utóbbi az applikáción is folyik (a goTransylvania alkalmazás részeként), május 28-án zárul le.

A kampány támogatására széleskörű összefogás született a helyi orgánumok között, íme a támogatók listája: Marosvásárhelyi Rádió, Kolozsvári Rádió, Erdély FM, Sepsi Rádió, Háromszék, Népújság, Hargita Népe, Szabadság, Szatmári Friss Újság, Székely Hírmondó, Reggeli Újság.

FókuszbanturizmusErdély