2024.04.25, Csütörtök
Tájfutás és mazsorett: halmozzák a sportsikereket a gyáliak
Facebook

Tájfutás és mazsorett: halmozzák a sportsikereket a gyáliak

gyal.hu, Facebook

2016.09.01. 15:37

A település mazsorett csapata Európa bajnok lett a nyáron, emellett sikerrel került megrendezésre az első gyáli tájékozódási futóverseny is.

Hirdetés

Nagy népszerűségnek örvendett az első Gyál Városi Tájékozódási Verseny. Az Apex Optimista Sportegyesület, Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház közös együttműködésének köszönhetően augusztus 27-én startolhattak el a versenyzők. Az elsők között indult Erős József alpolgármester is, aki egyben a verseny fővédnöke volt.

A tájfutó versenyen 138 fő indult el, ebből 109-en hibátlanul teljesítették a pályákat. A 11 kategóriában 16 dobogós helyet sikerült egyesületi, azaz profi versenyzőnek megszerezni, ebből 4-et a gyáli Apexnek. A versenyt megtisztelte indulásával Zarnóczay Klára ötszörös rádiós tájfutó világbajnok és ötszörös Európa-bajnok, aki 34 korábban nyert érmét dedikálva kiosztotta azoknak a fiataloknak, akik sikerrel teljesítették a pályát.

Pápai Mihály polgármester kedden személyesen gratulált a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoportnak, akik eredményesen szerepeltek az idei Európa-bajnokságokon. A gyerekek és az edzők névre szóló elismerő oklevelet vehettek át, valamint egy különleges táncelőadásra is meghívást kaptak.

Gyálon a mazsorett oktatás alapjait Bittera Zsuzsa fektette le. Tőle vette át a csapatot Kőrös-Nyíri Dóra edző, akivel a csapat Szlovákiában Európa-bajnokságot nyert júliusban. Emellett az augusztusban, Siófokon rendezett 13. IAM Mazsorett-Sport Európa-bajnokság és Merry Majorette Európa-kupán is szépen szerepelt a csapat, több dobogós helyezést begyűjtve.

HelyisportGyáltájfutás