2024.03.28, Csütörtök

Jelentős útfejlesztések tehermentesítik a 2-es út településeit

magyarepitok.hu

2016.10.15. 14:43

Új útvonalak épülnek a 2-es főút és a négysávosodó M2-es gyorsforgalmi út között. Gödön ezzel egyidőben 2 milliárdos infrastruktúra-fejlesztés kezdődik.

Hirdetés

A Magyar Közlönyben kormányhatározat jelent meg Göd infrastrukturális fejlesztéséről. Ebből kiderül, hamarosan kiépül az M2-es autópálya dunakeszi északi csomópontja és a 2-es számú főút összeköttetése. Az összekötő út megépítéséhez a határozat szerint 2016-ban 40 millió, 2017-ben 2,9 milliárd, 2018-ban 833 millió forintot különítenek el.

 

A Dunakeszi északi határa közelében húzódó lehajtó elsősorban a 2-es útról érkező forgalomnak a városon kívülre terelését biztosítja majd. A beruházás azzal összefüggésben valósul meg, hogy az M2-es út csupán kétsávosra megépített szakaszait négysávosítják Vác és Dunakeszi között, a többi szakaszt felújítják. A 2022-ig érvényes útfejlesztési program ütemterve szerint az M2-es bővítése 2019. második negyedévéig fejeződik be.

Az M2-esre való felhajtási lehetőségeket Vác térségében is bővítik, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervei szerint Václiget és Sződ között is összekötik a 2-est és a gyorsforgalmi utat.

 

További gödi és dunakeszi beruházások

Szintén Dunakeszit érintő fejlesztés, hogy a meglévő fóti csomópont mellé a város kap egy újabb összeköttetést az M2-essel. A Fót északi részénél megépülő úgynevezett félcsomópontnál Budapest felé lehet felhajtani, illetve Budapest felől érkezve lehet majd lehajtani.

A most megjelent kormányhatározat az összekötő út mellett Göd infrastrukturális fejlesztéséről is rendelkezik, az önkormányzat szervezésében megvalósuló beruházásokra idén 562 millió, jövőre 1,4 milliárd forintot szánnak.

DunakesziHelyi