2024.04.19, Péntek
Pilisszentiváni házaspár kapta az ÉMNÖSZ életműdíját
Szentiváni Újság-Facebook

Pilisszentiváni házaspár kapta az ÉMNÖSZ életműdíját

Szentiváni Újság-Facebook

2016.11.08. 12:18

Vasárnap megtartották az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége (ÉMNÖSZ) hagyományos kulturális gáláját, melyen minden évben legalább 10 német nemzetiségi tánccsoport, énekkar, zenekar, illetve szólista lép fel Pest, Heves és Nógrád megyék sváb településeiről.

Hirdetés

Ritter Imre, a szövetség elnöke (aki pár éve a hazai németség parlamenti szószólója is) hagyományosan a gála keretében számol be az elmúlt időszakban elért eredményekről. Emellett a rendezvény keretében 6 tehetséges gimnazista ösztöndíjat vehet át, és minden évben átadják az ÉMNÖSZ három életműdíját is.

 

A himnuszokat a helyi kórus énekelte a tököli sportcsarnokban. (kép: Szentiváni Újság)

 

Az idei, Tökölön tartott gálaműsor viszont ebből a szempontból kivételes volt: nem három, hanem négy életműdíj talált gazdára: két sváb asszony mellett a pilisszentiváni Marlok házaspár mindkét tagja, Marlok Gyula és felesége, Stocker Erzsébet (Liszka néni) is átvehetett ilyen elismerést. Marlok Gyula 1990 óta önkormányzati képviselő Pilisszentivánon, 1990-től 2002-ig alpolgármester, 2002-től 2006-ig pedig a Műszaki Bizottság elnöke is volt. Felesége a helyi a német nemzetiségi önkormányzat elnöke, a Pilisszentivánért Emlékérem birtokosa.

 

Tarnai Richárd kormánymegbízott gratulál a Marlok házaspárnak.

 

HelyinemzetiségönkormányzatTökölPilisszentivándíjak