2024.04.23, Kedd
Átfogó korszerűsítés kezdődik a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban
Ceglédi Panoráma - Facebook

Átfogó korszerűsítés kezdődik a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban

Ceglédi Panoráma

2017.01.12. 07:00

Az OEP pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően megújul többek között az élelmezési üzem, a mosoda, és egy CT berendezés finanszírozása is megoldódik.

Hirdetés

Több mint 288 millió forint támogatást nyert a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatási pályázatán – tájékoztatást szerdán dr. Pusztai Dezső főigazgató.

A meghirdetett pályázati felhívásra az intézmény tíz alpályázatot nyújtott be, ebből négyet ítélt támogatásra érdemesnek az OEP. A június 30-ig megvalósítandó projektben 3,8 millió forintból csőpostával kötik össze a Sürgősségi Betegellátó Osztályt a Központi Laboratóriummal a vér és egyéb minták gyors és biztonságos szállítása érdekében. Ezáltal növelhető a betegbiztonság, s a betegek várakozási ideje és a szállító személyzet leterheltsége is csökkenhet.

60,4 millió forintot költenek majd az élelmezési üzem korszerűsítésére, amely az 1970-es években épült, s berendezéseinek átlagéletkora meghaladja a 40 évet. A projekt keretében a teljes konyhatechnológia, a légtechnika, az elektromos hálózat és a burkolatok cseréje, valamint korszerű oltórendszer kiépítése valósul meg a XXI. századi elvárásoknak megfelelő szinten. Ezáltal javítható az intézmény gazdálkodási helyzete is.

kép: Ceglédi Panoráma

A harmadik támogatott elem a mosoda gazdaságos működtetése, ami 71,4 millió forintból valósul meg. Ennek keretében elvégzik a komplett mosodatechnológia cseréjét, és az épület energetikai felújítását is. Végül 153 millió forintot egy eddig bérelt CT berendezés végtörlesztésére fordít majd a kórház.

CeglédHelyikórház