2024.03.29, Péntek

David Attenborough is nevezett a Gödöllői Természetfilm Fesztiválra

pestpilis.hu

2017.05.24. 15:28

A harmadjára megrendezett, ingyenesen látogatható fesztiválon a filmek mellett szobor- és fotókiállítás is várja az érdeklődőket.

Hirdetés

Május 26-28. között immár harmadik alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, mely mára az ország egyik legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvénye lett - hangzott el az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Székelyhidi Tamá főszervező elmondta, hogy a 2017. évi nevezések között már olyan nagy alkotók is szerepelnek, mint például David Attenborough, akinek a jelenléte egyértelmű elismerést jelent a fesztivál számára. A színvonalas, nemzetközileg is elismert alkotók filmjei mellett külön kiemelte a Kárpát-medencei filmszemle gazdagságát, és a magyar ajkú alkotók részvételét a filmszemléken.

A szervezők ismertették, hogy a filmek mellett két különleges esemény is a fesztivál részét képezi. A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával létrejövő Trash Art Magyarország kültéri szoborkiállításra a hazánkban működő művészeti iskolák és intézmények újrahasznosított anyagokból készítettek 2-2,5 méter magas szobrokat, melyek témája az ember hatása a környezetre. A kiállítás célja a társadalom figyelmének felhívása napjaink egyik legégetőbb természeti problémájára, a hulladékok keletkezésére és kezelésére. A szobrok először Gödöllőn tekinthetők meg május 26. és június 10. között. A rendezvény másik különlegessége a Varázslatos Magyarország elnevezésű szabadtéri fotókiállítás, mely hazánk nemzeti parkjainak szépségeit mutatja be.

A Fesztivál három napja alatt a fő vetítési helyszíneken, a Királyi Kastély Lovardájában és a gödöllői Alsóparkban egyaránt ingyenesen látogatható valamennyi program. Az Alsóparkban a Fesztivál szakmai partnerei számtalan változatos szórakoztató és ismeretterjesztő programmal várják a családokat és a látogatókat (www.godollofilmfest.com).

 

Huszonegy további városban lesznek természetvédelmi programok

Ersók Nóra, a Fesztivál szervezője felhívta a figyelmet, hogy azoknak, akik a gyermeknapi hosszú hétvégén nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, jó program lehet az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok, mely 19 magyarországi és 2 erdélyi városban kerül megrendezésre ugyancsak május 26-28. között. A partnervárosokban ingyenes filmvetítésekkel, kiállításokkal és szemléletformáló programokkal készülnek.

GödöllőHelyitermészetfotóGödöllői Természetfilm Fesztiváltermészetfilmek