2024.03.28, Csütörtök
Új épületben kezdődött a tanév a 120 éves dunakeszi iskolában
képek: Dióssi Csaba Facebook oldala

Új épületben kezdődött a tanév a 120 éves dunakeszi iskolában

MTI, pestpilis.hu

2017.09.04. 15:13

Elkészült a Szent István Általános Iskola új szárnya és tornaterme, az átadott egységbe 680 gyerek jár szeptembertől.

Hirdetés

Új iskolaépülettel és sportcsarnokkal gazdagodott a Szent István Általános Iskola, melyeket hétfőn adtak át Dunakeszin. A beruházás 4,6 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban, a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. kivitelezésében.

A 24 tantermes dunakeszi általános iskolában 680 tanuló kezdte meg tanulmányait a 2017/2018-as tanévben. Az iskolaépület alapterülete 8510 négyzetméter, míg a sportcsarnok több mint ezer négyzetméteres, mintegy ötszáz néző befogadására alkalmas. Az épületet a legkorszerűbb energetikai rendszerekkel szerelték fel.

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője a tanévnyitóval egybekötött átadási ünnepségen elmondta: ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért is fontos, hogy új, korszerű épületet adhatnak most át. Hozzátette, hogy az iskola épülete új, de maga az intézmény már 120 éves.

Dióssi Csaba (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta, hogy számára az összefogás szimbóluma a sportcsarnok és az iskolaépület megépítése.

DunakesziHelyiúj iskolaépületiskolakezdés