2024.04.27, Szombat

Fából épült lovagvár a ceglédi iskolásoknak

cegledipanorama.hu

2017.10.29. 12:21

Iskolai munkások és a tanári kar, valamint a gyermekek segítségével épült fel a Budai úti iskolában a kisebb épültenyi új játszótéri elem, az alapanyagokhoz a pénzt és erőforrásokat civilek és helyi cégek adták.

Hirdetés

Helyi lakosok pénzéből készült el a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Budai úti tagiskolája udvarában egy kisebb épület méretű lovagvár fából. A Budai úti Iskolásokért Alapítványban nagyrészt szülők ajánlották fel erőforrásaikat, hogy a diákok új lehetőséget kapjanak a szünetek eltöltésére, illetve a történelem is érdekesebb lehessen számukra.

 

A gyerekek is segítettek

Miután a vár kialakítására Rimóczi Gábor igazgató engedélyt adott, a Budaház-Tüzép és a Vígh és Társa cégek segítségével beszerezték az alapanyagokat. Ezeket Cserni Pál és Kádár Zsolt, iskolai karbantartók, valamint Máthéné Valika tanár segítségével és vezetésével a gyermekek építették be a várba.

Az alapítvány tervei szerint további fejlesztésekre is lehet számítani az iskolában, a következő projektjükkel április 24-re, Sárkányölő Szent György napjára fognak elkészülni.

CeglédHelyicivilekáltalános iskolásokjátszótér