2024.04.26, Péntek

Éjszakai nyelvvizsgát is tartanak a gödöllői campuson

MTI

2016.09.30. 14:48

Rengeteg színes, ingyenes program és máskor nem látogatható helyszín várja a tudomány iránt érdeklődőket a gödöllői Szent István Egyetemen szeptember 30-án, a Kutatók éjszakája alkalmából.

Hirdetés

A botanikus kertben a látogatók megismerkedhetnek a fatermetű füvek, vagyis a bambuszok dzsungelhangulatot árasztó gyűjteményével, megtudhatják, hogy lehet-e hasznos egy gyomnövény, megkóstolhatják a vaddohány-, a napraforgó-, a repce-, a hárs-, az akác- és a selyemkórómézet, valamint szabad szemmel és mikroszkóp alatt is megvizsgálhatják a gombák titokzatos világát.

A gépészmérnöki kar szervezésében az aulában felépített Bosch LED-falon lehet kipróbálni a folyamatos figyelemre és a pontos munkavégzésre való alkalmasságot, míg a mérnökinformatikai központ előtt délután a csúcstechnika mutatkozik be. A vállalkozó kedvűek olyan traktorba ülhetnek be, amelyben a kormányt sem kell megfogni, hiszen a gépet műhold irányítja az előre kijelölt úton.

A gödöllői campuson a Kutatók éjszakája alkalmából negyedszer rendezik meg az éjszakai nyelvvizsgát, de lesz szakfordítói nyelvi felmérés, angol és német nyelvű játékos országismeret és multikulturális etikett is. A próbavizsga sikeresség esetén sem ad bizonyítványt, ugyanakkor éles helyzetben készít fel a megmérettetésre.

A programban szerepel az idei Egercsehi falukutató tábor résztvevőinek élménybeszámolója is, amelyet „Falun élni: kihívás?” címmel kerekasztal-beszélgetés követ az eddigi faluszemináriumi kutatásokkal érintett települések vezetőinek részvételével.

Természetesen idén sem maradnak el a fizikai és kémiai kísérletek, melyek főként a középiskolásokat vonzzák, a rendelkezésre álló helyek azonban már előre beteltek.

GödöllőHívogatóSzent István EgyetemSZIE Botanikus kert