2024.03.29, Péntek

Péntek este ünneplik a kutatókat és találmányaikat

kutatokejszakaja.hu

2016.09.27. 16:34

Szeptember 30-án idén is eljön a Kutatók Éjszakája: a számtalan budapesti helyszín mellett hét további Pest megyei település tudományos intézményei is megnyitják kapuikat.

Hirdetés

Bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak: a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a Kutatók Éjszakája kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, valamint népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

Idén szeptember 30-án, pénteken tartják a rendezvényt: délutántól késő estig rengeteg érdekes, ingyenes program, valamint máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. A programok látogatásához tudományos előképzettség sem szükséges. Az eseményhez már egy hivatalos YouTube-csatornát is létrehoztak, ahol sok izgalmas tudományos hírt, valamint az idei eseményhez kapcsolódó információt megosztanak.

Pest megyében Budakalász, Budaörs, Gödöllő, Nagymaros, Százhalombatta, Szentendre és Vác egyes intézményei csatlakoztak, a programokról ide kattintva tájékozódhatunk részletesebben.

Hívogatóprogramokkutatás