2024.03.29, Péntek

Rekord: idén 2,5 milliárdan csatlakoztak a Föld Órájához

MTI

2017.03.26. 16:56

Szombaton 20:30 és 21:30 között aludtak ki a fények, hogy a mozgalomban résztvevők közösen hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozás hatásai elleni fellépés szükségességére.

Hirdetés

Idén 187 ország több mint hétezer településén közel 2,5 milliárd ember csatlakozott a kezdeményezéshez. Budapesten fejlámpás túrával tették emlékezetessé az estét a Normafánál - tájékoztatott vasárnap a WWF Magyarország.

Oroszországban és Argentínában ezúttal a tengerek védelmére helyezték a hangsúlyt, Brazíliában a kiemelten fontos természeti értékek védelme mellett álltak ki, míg Dél-Afrikában a megújuló energiák fontosságának adtak hangot, Kínában pedig a fenntartható életmód került előtérbe.

Az eseményen túl a WWF Magyarország idén a helyi önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepét helyezte a középpontba. Felmérés indult, amelynek célja az önkormányzati intézmények fűtési energiagazdálkodásának, valamint az önkormányzatok települési energiagazdálkodásban betöltött szerepének és lehetőségeinek megismerése. A foldoraja.hu oldalon részletezett felmérésben aktívan részt vevő települések közül három értékes energiahatékonysági csomagot is kap.

Vaszkó Csaba, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás és Energia Programjának vezetője kiemelte, hogy az önkormányzatok szerepe jelentős az energiahatékonyság fejlesztésében. Áprilisban teszik közzé a felmérés eredményét, amely közös gondolkodást indíthat el a hazai települések hatékony és környezetbarát energiagazdálkodásának fejlesztésében.

földklímaváltozásenergiahatékonyság