2024.04.25, Csütörtök

Élete végéig dohányzott a világ legöregebb, 146 éves embere

MTI

2017.05.02. 16:33

Elhunyt az az indonéz férfi, aki anyakönyve szerint 146 éves volt, ezzel ő lehetett a világ legidősebb embere - adta hírül hétfőn a BBC.

Hirdetés

Sodimedjo 1870 december 31-én született. Indonéziában azonban csak 1900 óta jegyzik hivatalosan a születési időt, és a korábbi időkben számos hibás anyakönyvezés történt.

Indonéz illetékesek azonban közölték, hogy a férfi dokumentumai valódiak. Sodimedjo romló egészsége miatt április 12-én kórházba került, de hat nap múlva kérte, hogy engedjék haza. „Amióta hazatért, csak néhány kanálnyi kását és kevés folyadékot fogyasztott, később pedig már nem fogadta el az ételt és italt” - mondta unokája.

kép: independent.co.uk

Amikor Sodimedjót tavaly a hosszú élet titkáról kérdezték, azt válaszolta, hogy a kulcs a türelem, és „azért éltem hosszan, mert olyanok vesznek körül, akik szeretnek engem és gondoskodnak rólam”.

A férfi, aki élete végéig erős dohányos volt, négy feleségét, 10 testvérét és összes gyermekét túlélte. Falujában helyi hősként ismerték, aki arról volt híres, hogy történeteket mesélt a japán és holland gyarmatosítók ellen vívott harcokról.

Galéria

külföldidősek