2024.04.19, Péntek

Tárcsázd a szívek számát! 1353 mézeskaláccsal indult az adventi gyűjtés

MTI

2016.11.19. 14:57

Idén is ismert emberek részvételével zajló mézeskalácssütéssel indította el hagyományos adventi adománygyűjtési akcióját az Ökumenikus Segélyszervezet pénteken.

Hirdetés

A budapesti Akvárium Klubban a szervezet önkéntesei, sportolók, közéleti és televíziós személyiségek közösen készítették el az adományvonalra utaló 1353 darab mézeskalács szívet, amelyet az adományozóknak adnak át az ünnepi időszakban felajánlásaikért cserébe.

fotó: MTI

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója azt mondta: az akcióval arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy már hívható az 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázásával 250 forinttal lehet csatlakozni az országos összefogáshoz.

A telefonhívások mellett a Tesco áruházakban adománykuponok vásárlásával, valamint november 27-től a Szent István-bazilika előtt nyíló karácsonyi vásár standjainál is lehet adakozni a szervezet számára. A pénteken elkészült, és az adventi időszakban a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyerekjóléti intézményeiben sütött ajándék mézeskalácsokat a bazilika előtti vásárban adományozók kapják.

OrszágosadománykarácsonyÖkumenikus Segélyszervezet