2024.04.26, Péntek

Négymilliárd forintos keret nyílt munkahelyi bölcsődék létrehozására

MTI

2017.02.14. 08:21

A vállalkozások és szervezetek 8 és 100 millió forint közötti összegre pályázhatnak, mely nem csak a bölcsődék kialakítására, hanem képzésre és a projekt menedzsmentjére is fordítható.

Hirdetés

Megjelent a munkahelyi bölcsődék létrehozását támogató négymilliárd forintos pályázat, a kérelmeket március 20-tól lehet benyújtani - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár hétfőn. A pályázó vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek 8 és 100 millió forint közötti összegre nyújthatnak be kérelmet. A vissza nem térítendő támogatást fordíthatják:

  • a munkahelyi bölcsőde helyének kialakítására,
  • az ellátáshoz, gondozáshoz szükséges eszközök beszerzésére,
  • a személyi feltételek megteremtésére, képzésre,
  • a projekt előkészítésével és menedzsmentjével kapcsolatos tevékenységekre,
  • a munkába visszatérő kisgyermekes szülők képzésére, kompetenciafejlesztésére.

A kérelmek benyújtására idén március 20-tól 2019. március 20-ig van lehetőség.

Az államtitkár kitért arra, hogy a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakban a bölcsődei férőhelyek bővítése elsősorban a bölcsőde, a mini bölcsőde és a családi bölcsőde létrehozásához felhasználható programok keretében történik.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai alapján 779 családi bölcsőde, 762 bölcsőde, 40 mini bölcsőde, 6 munkahelyi bölcsőde és 133 napközbeni gyermekfelügyelet szerepel a szolgáltatói nyilvántartásban.

munkahelyekOrszágospályázatbölcsőde