2024.03.29, Péntek

Három magyar jutott döntőbe az EU ifjúsági tudományos versenyén

mti

2017.09.19. 12:13

Gerincvizsgáló eszközzel, ferffofluidos dőlésérzékelővel és 3 dimenziós nyomtatott holdbázissal neveznek a magyar diákok.

Hirdetés

Mintegy százan jutottak ki a 28 uniós tagországból az EU tudományos versenyének döntőjébe, Magyarországról a a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa vesz részt az eseményen – értesült az MTI.

  • Kocsis Ábel, a Soproni Széchenyi István Gimnázium végzett diákja a Mennyire vagyunk tartósak? - Gerincgörbületek kirajzolása Tolival nevű gerincvizsgáló eszközzel indul,
  • Molnár Áron, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium végzett diákja az Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor című projekttel nevezett,
  • Puskás Dávid, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja pedig a 3 dimenziós nyomtatott holdbázis című munkáját viszi el a versenyre.

A Magyar Innovációs Szövetség konzultációkkal segít a fiataloknak a kiutazás előtt, a magyar csapatot Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűritagja vezeti.

OrszágoskutatásEurópai Unióinnovációdiákok