2024.04.20, Szombat

Aki bocsánatot kért Cseh Lacitól, amiért legyőzte

erdmost.hu

2017.06.26. 19:30

A mindössze 17 éves érdi úszónak egyetlen nyár alatt két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon is helyt kell állnia.

Hirdetés

Az érdi Milák Kristóf 50 és 200 pillangón, valamint 100 pillangón vagy 200 gyorson is indul a szerdán kezdődő izraeli ifjúsági Európa-bajnokságon. A 17 éves tehetség áprilisban a debreceni úszó ob-n került be a köztudatba Cseh László legyőzésével, a mostani világverseny előtt az erdmost.hu-nak adott interjút.

Az érdi úszó 100 pillangón és a 200 gyorson is vezeti az ifjúsági világranglistát. „Ez nem jelenti azt, hogy én is nyerek. Bárki jöhet, ugyanúgy, ahogy én tavaly ilyenkor. Egy nálam fiatalabb berobbanhat, és akár meg is nyerheti” - mondta Milák Kristóf.

Az interjúból kiderül, a nyáron az ifi-Eb lesz legkevésbé fő versenye, mivel júliusban a felnőtt világbajnokságon 100 pillangón, illetve a 4×200 méteres férfi gyorsváltó tagjaként is rajtkőre áll Budapesten, majd augusztusban az Egyesült Államokbeli ifjúsági-világbajnokságon is érdekelt. „Az Eb előtti fáradtság érthető, hiszen annyira nem könnyítettem rá az edzésekkel az ifi-Eb-re, de azért szerintem jól fog menni.”

Milák Kristóf a debreceni felnőtt országos bajnokságon 100 m pillangón Cseh László legyőzésével lett aranyérmes, egyben a világbajnok szintet is megúszta. Elmondása szerint a kétszeres világbajnok Cseh Laci a rajt előtt odaszólt neki, hogy ússza meg a vb-szintet, de őt ne verje meg. A klasszis iránti tiszteletből, amikor célba érés után a táblára felnézve rájött, hogy legyőzte, önkéntelenül bocsánatot kért tőle.

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. Barócsai Petrát, Milák Kristófot és edzőjüket, Selmeci Attilát küldi a június 28-án kezdődő a korosztályos Európa-bajnokságra. A csapat július 3-án érkezik haza, de nem marad sokáig Érden, hiszen 6-án már Egerben edzőtáboroznak.

ÉrdSport

Ajánljuk még