2024.04.19, Péntek

2015 első félévben minden második építőipari cég nettó árbevétele nőtt

2015.08.20. 12:24

Az építőipari cégek felénél az értékesítés nettó árbevétele az idei első félévben növekedett.

Hirdetés

Az építőipari cégek felénél az értékesítés nettó árbevétele az idei első félévben növekedett, de az árbevétel-arányos jövedelmezőség a válaszadók közel felénél 3 százalék alatti volt - derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 400 céget érintő friss felméréséből.

A korábbi években az építőipar alacsony termelési szintje miatt szakemberhiányról nem számoltak be, a piac élénkülése viszont felszínre hozta ezt a problémát. Így elsősorban szárazépítő, ács, bádogos, kőműves villanyszerelő szakemberekben szenvednek hiányt a felmérésben résztvevő cégek - olvasható az összegzésben. Az ÉVOSZ véleménye szerint a magyar szakembereket a jövőben erkölcsileg jobban meg kell becsülni, mert az építő szakmák elismerése társadalmilag alacsony.

Ezért egyre kevesebb fiatal választja az építőipart. Az oktatás egészének átalakítására is szükség van. Magyarországon ugyanis hiány van jól képzett építőipari szakemberekből. Az ÉVOSZ véleménye az, hogy egy, a magyar építőipari piacon jelentős szerepet betöltő cégnek kötelessége, hogy az oktatásban szerepet vállaljon - olvasható a közleményben.

Galéria

építőipari cégek