2023.10.04, Szerda
Maratoni rejtvényfejtőversenyt tartanak Budapesten
nullahategy.hu

Maratoni rejtvényfejtőversenyt tartanak Budapesten

MTI

2019.04.04. 13:16

A versenyre a világ minden tájáról érkeznek, és kizárólag olyan feladványok lesznek, amelyek nyelv- és kultúrasemlegesek.

Hirdetés

Tizennégy ország 33 versenyzőjének részvételével 24 órás rejtvénybajnokság kezdődik szombat délelőtt a magyar fővárosban. Az idei lesz a 19. rejtvényfejtő maraton.

István György, a verseny főszervezője elmondta: a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) vetélkedőjén a versenyzők szombat 10 órától vasárnap 10 óráig összesen 13, egyenként 100 perces feladatsort oldanak meg, amelyek között mindössze 10-20 perces szüneteket tartanak.

A főszervező hozzátette: az évente megrendezett esemény népszerűségét mutatja, hogy azon nem csak a legjobb magyar játékosok - köztük a tavalyi rejtvényfejtő-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar csapat tagjai - vesznek részt, hanem 13 másik országból, köztük Indiából vagy Japánból is érkeznek versenyzők.


24 órán keresztül ébren lesznek a versenyzők

Az ilyen versenyek szabályainak megfelelően a 24 órás bajnokságon is csak olyan logikai feladványok lehetnek, amelyek nyelv- és kultúrasemlegesek. Ezek közé tartozik a Magyarországon is jól ismert szudoku, de ezen kívül még több mint 200 különböző logikai rejtvénytípust válogatott össze Horváth Zoltán, a bronzérmes magyar válogatott tagja, az idei verseny rejtvénygondnoka.

A maratoni verseny alatt a ROE tagjai folyamatosan ellenőrzik a beadott feladatsorokat, így nemcsak a játékosok, hanem a zsűri számos tagja is 24 órán keresztül ébren lesz.

Helyiversenyszórakozáshobbi