2024.06.15, Szombat

Csípő- és térdprotézis: ingyenes tájékoztató a Lurdy házban

MTI

2017.05.22. 12:51

Szakorvosok, gyógytornászok adnak teljes körű tájékoztatást a csípő- és térdprotézis műtétekről és a rehabilitációról laikus érdeklődők számára május 27-én.

A félnapos budapesti rendezvény elsősorban a csípő-, vagy térdprotézis műtétre váró pácienseknek szól, de a már műtött páciensek részére is lesznek érdekes információk. Az előadásokat közérthető módon, neves szakorvosok, gyógytornászok fogják tartani, és lehetőség lesz arra is, hogy az érdeklődők kézbe vegyenek csípő- vagy térdprotéziseket.

A szakorvosok előadásaiban a beavatkozások részletes bemutatása mellett nagy hangsúlyt kap a rehabilitáció. Bemutatják, hogy hogyan változott a műtét utáni gyógyulás és milyen technikai, technológiai okokra vezethető vissza a rehabilitáció időtartamának általános változása. Szó lesz arról is, hogy milyen a mindennapi élet a protézissel és mire kell ügyelni, hogy minél hosszabb legyen annak élettartama.

Az előadókhoz előzetesen kérdéseket is lehet küldeni, azokra a helyszínen fognak válaszolni. A Lurdy házban tartandó rendezvényre a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információ, illetve jelentkezés a www.csipoprotezisinfo.hu vagy www.terdprotezisinfo.hu weboldalakon lehetséges.

Ajánlóegészségügyrendezvény