2021.09.22, Szerda

Ferenc József és Sisi személyesen üdvözli a Gödöllőre érkezőket hétvégén

MTI

2018.06.05. 13:29

A királyi pár pénteken ünnepli koronázásának 151-ik évfordulóját, a jeles alkalomból különleges programok, például lovasbemutató és mesejáték is várnak a kastélyban.

Hirdetés

Szombaton és vasárnap múltidéző programokkal várják a közönséget a Gödöllői Királyi Kastélyban: Ferenc József és Erzsébet királyné 1867. június 8-i koronázásáról emlékeznek meg, hagyományőrzők idézik fel a koronázás különböző jeleneteit - áll a szervezők közleményében.

Szombat reggel Gróf Andrássy Gyula megszemélyesítője fogadja a királyi párt a kastély díszudvarán, majd palotást táncol a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Egyesület. A Szűcs Mihály Huszárbandérium lovasbemutatója interaktív vetélkedővel várja a közönséget a kastély parkjában, de lesz királyfi-királylány múzeumpedagógiai program tárlatvezetéssel is.

Violin király és Hanga Királykisasszony címmel zenés interaktív mesejátékot láthatnak a helyszínre érkezők Joós Tamás előadásában a díszudvaron, viselettörténeti bemutatót a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Egyesület előadásában, de lesz Brass show is, a Daniel Speer Brass fúvószenekar közreműködésével. A napot a Gödöllői Szimfonikus Zenekar áriaestje zárja a Lovardában.

Vasárnap délelőtt a királyi pár üdvözli a vendégeket a helyszínen, majd a Nemzeti Honvéd Díszegység Palotaőreinek őrségváltására kerül sor a kastély díszudvarán. Őket a Kóka Néptáncegyüttes bemutatója követi, majd Sisi dámalovas bemutató lesz a kastélyparkban. A Portéka Színház A nagy Magrabló című interaktív bábelőadását a díszudvaron adja elő és itt kerül sor a Szép Vargáné - Comedia Pedante című vásári vígjáték bemutatójára is.

Mindkét napon lesz továbbá Terítéken a fehér arany címmel tárlatvezetés, a Levendula Játszóház jóvoltából számos interaktív program, fegyver és harci jármű bemutató, játékos toborzó, kézműves vásár és gazdag gasztronómiai kínálat is.

GödöllőAjánlóprogramokGödöllői Királyi Kastély